Treceți la conținutul principal

CONFERINTA SPP, editia a 5-a


Asociatia “Societatea Pentru Psihologie” organizeaza sambata, 21 mai 2011, incepand cu orele 11:00, Conferinta “Aspecte psihologice ale diversitatii culturale” in Sala de Conferinte din Corpul R al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”, Iasi.

Invitati:
Prof. univ. dr. Liviu Antonesei, Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza", Iasi
Prof. dr. Vasile Chirita – Director Medical Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola
Lector univ. dr. Octaviana Marincas – Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design „George Enescu”, Iasi;
Prof. Gabriela Favu, profesor de religie la Colegiul Tehnic de Electronica si Telecomunicatii, Iasi
Prof. Ilie Istrati, Director fondator al Societatii Culturale “Respublica Romana”, Iasi.

Conferinta, devenita o traditie in Asociatie, se va desfasura in acest an cu ocazia Zilei Mondiale a Diversitatii Culturale. Astfel, in deschiderea evenimentului, participantii vor avea o privire de ansamblu asupra acestei teme, urmand ca sesiunile ce se vor succeda sa prezinte teme ca psihologia, psihiatria, arta, teologia si literatura in contextul acestui domeniu de interes general. Participantii vor avea ocazia de a asculta parerea specialistilor din domeniu, vor putea adresa intrebari si dezbate aceste aspecte.
“Ne dorim ca in aceasta cea de a V-a editie a Conferintei SPP, sa provocam la dezbatere studenti, specialisti, dar si persoane interesate de domeniul diversitatii culturale. Ca viitori specialisti, ne confruntam adesea cu o lipsa de informare a persoanelor care, aflandu-se in afara domeniului psihologiei si psihiatriei, nu reusesc sa le diferentieze. Credem ca aducand impreuna specialisti din cele doua domenii vom putea clarifica aceste diferente specifice celor doua domenii, contribuind la dezvoltarea lor. Ne dorim sa ii provocam pe participanti sa isi dea frau liber imaginatiei discutand despre diversitatea culturala a artei, facand cunostiinta cu diversitatea teologica si cu cea literara.”, a declarat Sabina Gavriloaiei, Vicepresedinte cu Probleme Externe.
"Proiectul urmareste promovarea acestei zile importante pentru orice cetatean european, prin abordarea temei "Implicatii psihologice ale diversitatii culturale" din mai multe perspective analitice: psihologie, psihiatrie, arta, literatura, teologie. Dorim sa subliniem importanta majora pe care o reprezinta viata psihica in structura diversitatii culturale actuale", a declarat Elena Ungureanu, Vicepresedinte cu Probleme Interne.
Organizatorii promit un eveniment special, cu invitati de marca si surprize pentru participanti. Daca esti student, specialist sau esti doar pasionat de aceasta tema, te asteptam sa ni te alaturi in aceasta interesanta incursiune in diversitatea culturala!

Detalii pe www.asociatia-spp.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

student la Psihologie

In urma cu ceva timp am citit pe facebook-ul unei colege de la Cluj un post asemanator. Unele din lucrurile pe care le-a scris ea m-au amuzat, cu unele m-am identificat si, gandidu-ma la ele, asa a luat nastere lista de mai jos.


Esti student la Psihologie la Cuza daca:
ti-a fost frica la Psihodiagnostic sau Experimentalaai ramas macar o data in urma cand se prezentau tabelele cu rezultate la Statisticate-ai intalnit macar o data cu unii colegii pt a lucra la proiecte la fumoar sau la bibliotecaai inceput sa construiesti instrumente psihologice in E-team erai curios ce inseamna hipnoza, dar in anul 3 te-ai lamurit ca nu e mare lucru ai auzit tot felul de lucruri despre Psihopatologieai zis macar o data “sa nu ma pazeaza ... la examen”te-ai ingrozit cat de multe articole ai de citit pentru socialati s-a blocat macar o data calculatorul la seminarul de SPSSti-ai intrebat macar o data “la ce ma vor ajuta toate aceste prezentari?!”te-ai amuzat de profesorii carora nu li se deschidea videopro…