Treceți la conținutul principal

studentia favorizeaza voluntariatul

Studiile arata ca in Romania varsta medie a celor care fac voluntariat este in jur de 20-25 de ani. In Marea Britanie, ea se incadreaza intre 30 si 35 de ani.
Acest lucru s-ar traduce prin sute de ONG-uri de profil studentesc sau prin sute de studenti care fac voluntariat intr-un cadru mai mult sau mai putin organizat.
La noi, studentia favorizeaza voluntariatul. Multi dintre tinerii nostri (printre care ma numar si eu :D) inca sunt intretinuti pe durata facultatii de catre parinti. Nefiind presat de un job cu norma intreaga, iti permiti sa faci voluntariat si sa te dezvolti pe latura aceasta inainte de a intra pe piata muncii. Imbucurator (pentru mine cel putin) este faptul ca vad din ce in ce mai multi elevi orientati spre voluntariat. Inseamna ca incepem sa fim din ce in ce mai constienti de nenumaratele avantaje pe care astfel de activitati ni le ofera.
Se incheie astazi Saptamana Nationala a Voluntariatului, editia nr. 10, eveniment care este cu atat mai important cu cat ne aflam in plin An European al Voluntariatului. O saptamana care, la nivelul Iasi-ului, a fost presata cu 68 de actiuni de voluntariat ale celor 34 de parteneri din randul organizatiilor neguvernamentale, institutiilor, companiilor si institutiilor de presa. Au fost implicati peste 500 de voluntari care au promovat si poluarizat voluntariatul in randul a peste 5000 de ieseni.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

student la Psihologie

In urma cu ceva timp am citit pe facebook-ul unei colege de la Cluj un post asemanator. Unele din lucrurile pe care le-a scris ea m-au amuzat, cu unele m-am identificat si, gandidu-ma la ele, asa a luat nastere lista de mai jos.


Esti student la Psihologie la Cuza daca:
ti-a fost frica la Psihodiagnostic sau Experimentalaai ramas macar o data in urma cand se prezentau tabelele cu rezultate la Statisticate-ai intalnit macar o data cu unii colegii pt a lucra la proiecte la fumoar sau la bibliotecaai inceput sa construiesti instrumente psihologice in E-team erai curios ce inseamna hipnoza, dar in anul 3 te-ai lamurit ca nu e mare lucru ai auzit tot felul de lucruri despre Psihopatologieai zis macar o data “sa nu ma pazeaza ... la examen”te-ai ingrozit cat de multe articole ai de citit pentru socialati s-a blocat macar o data calculatorul la seminarul de SPSSti-ai intrebat macar o data “la ce ma vor ajuta toate aceste prezentari?!”te-ai amuzat de profesorii carora nu li se deschidea videopro…