Treceți la conținutul principal

Stagii de practica - la final

Ieri, 29 august, a avut loc in Corpul R (UAIC) Conferinta de incheiere a proiectului Stagii de practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi.
Managerul proiectului, prof.univ.dr. Carmen Cretu, a deschis conferinta, prezentand in cifre acest proiect de succes al Universitatii:
  • 2 ani de derulare a proiectului
  • 510 studenti care au participat la trainingul pe Managementul carierei
  • 263 de stagii de practica
  • 11.835 de ore de practica
  • 34 de organizatii partenere
  • 15 tutori de la cele 15 facultati ale Universitatii
  • 2 editii ale Bursei Locurilor de Munca
  • 1 workshop cu angajatorii
  • 1 conferinta de incheiere
Au luat cuvantul mai apoi 2 dintre reprezentantii organizatiilor partenere, 2 studente care au beneficiat de stagii de practica in cadrul proiectului, responsabili pe Curriculum de Dezvoltare Locala, dar si expertii in formare, oamenii pe care noi (studentii implicati in proiect) i-am vazut la traininguri: Alma Andrei si Irina Subredu.

Ca beneficiar al unui stagiu de practica in cadrul acestui proiect, pot sa recunosc ca m-a ajutat enorm aceasta participare si mi-a deschis mult de tot ochii la finalul anului 1 cand am avut ocazia sa lucrez intr-o organizatie si sa exersez o parte din lucrurile pe care le-as putea face dupa absolvire in calitate de angajat. Inca privit cu destul scepticism de catre unii colegi, proiectul ofera studentilor posibilitatea de a dobandi niste deprinderi, de a invata unele lucruri completare cursurilor de la facultate sau de a pune in practica ce inveti acolo.
Eu am avut norocul sa ajung in organizatia in care mi-am dorit si sa am parte de activitatile pe care mi le-am dorit; am avut norocul sa exersez anumite lucrurile pe care altfel nu as fi putut sa le fac si mi-am dat seama ca imi plac si ca in viitor as poate sa mai fac asta.
In ziua de azi, ca tanar angajat ti se cere experienta, dar pentru a capata experienta trebuie de multe ori sa iti platesti singur un stagiu de practica intr-o firma sau intr-o institutie. Universitatea, insa, ne-a scutit de aceasta bataie de cap si ne-a oferit pe tava posibilitatea de a face ceva pt viitorul nostru.
Felicitari si la cat mai multe initiative de acest gen!

Sursa foto

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

student la Psihologie

In urma cu ceva timp am citit pe facebook-ul unei colege de la Cluj un post asemanator. Unele din lucrurile pe care le-a scris ea m-au amuzat, cu unele m-am identificat si, gandidu-ma la ele, asa a luat nastere lista de mai jos.


Esti student la Psihologie la Cuza daca:
ti-a fost frica la Psihodiagnostic sau Experimentalaai ramas macar o data in urma cand se prezentau tabelele cu rezultate la Statisticate-ai intalnit macar o data cu unii colegii pt a lucra la proiecte la fumoar sau la bibliotecaai inceput sa construiesti instrumente psihologice in E-team erai curios ce inseamna hipnoza, dar in anul 3 te-ai lamurit ca nu e mare lucru ai auzit tot felul de lucruri despre Psihopatologieai zis macar o data “sa nu ma pazeaza ... la examen”te-ai ingrozit cat de multe articole ai de citit pentru socialati s-a blocat macar o data calculatorul la seminarul de SPSSti-ai intrebat macar o data “la ce ma vor ajuta toate aceste prezentari?!”te-ai amuzat de profesorii carora nu li se deschidea videopro…