Treceți la conținutul principal

Tipologii de studenti la examen

Un moment important in viata de student il reprezinta sesiunea … sau mai exact examenele din sesiune. Daca atunci cand esti student, esti foarte stresat de acel moment, lucrurile se schimba cand esti la catedra si vezi toate (dar absolut toate) privirile indiscrete aruncate de studenti in foile colegilor, materialele informative suplimentare, telefoanele care se cer consultate.
Cumuland toata experienta mea de student, pot descrie cateva categorii de studenti care se evidentiaza in special la examenele din sesiune:
  • Ganditorul: il identifici usor pt ca atunci cand profesorul se apropie de el, brusc duce mana la frunte, la tampla si… se gandeste intens ca si cum fix atunci ar si vizualiza suportul de curs.
  • Bolnavul: e studentul care are accese de tuse… nu pt a-si avertiza un coleg ca vine profa, ci din cauze medicale. Tot el are dureri de spate/genunchi si nu poate sta drept in banca… ci doar pe o parte sau sprijinind capul de antebrat
  • Grabitul: nici bine nu se termina de dat subiecte, ca el se si apuca sa le rezolve. E ca si cum dupa primele 5 minute de examen, tot ce a invatat se uita.
  • La polul opus, este incetul – cel pt care, indiferent de cat timp ar avea la dispozitie, el rezolva cea mai mare parte din subiecte in ultimele 5 minute si, evident, ca nu ii ajunge timpul alocat.
  • Studentul cu tulburari psihice… sau cum altfel am putea evalua un student care vorbeste singur?! Ei toti stiu ca in situatia de examen nu au voie sa vorbeasca intre ei, asa ca presupunem ca vorbesc singuri :P
  • Profetul – el stie oricum ca proful pune notele din burta si ca oricum va veni si in restanta.

In aceeasi maniera, ar putea fi realizata si o tipologie a profesorului care supravegheaza la un examen, insa nu cred ca ar fi foarte etic din partea mea sa o detaliez acum :P.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

student la Psihologie

In urma cu ceva timp am citit pe facebook-ul unei colege de la Cluj un post asemanator. Unele din lucrurile pe care le-a scris ea m-au amuzat, cu unele m-am identificat si, gandidu-ma la ele, asa a luat nastere lista de mai jos.


Esti student la Psihologie la Cuza daca:
ti-a fost frica la Psihodiagnostic sau Experimentalaai ramas macar o data in urma cand se prezentau tabelele cu rezultate la Statisticate-ai intalnit macar o data cu unii colegii pt a lucra la proiecte la fumoar sau la bibliotecaai inceput sa construiesti instrumente psihologice in E-team erai curios ce inseamna hipnoza, dar in anul 3 te-ai lamurit ca nu e mare lucru ai auzit tot felul de lucruri despre Psihopatologieai zis macar o data “sa nu ma pazeaza ... la examen”te-ai ingrozit cat de multe articole ai de citit pentru socialati s-a blocat macar o data calculatorul la seminarul de SPSSti-ai intrebat macar o data “la ce ma vor ajuta toate aceste prezentari?!”te-ai amuzat de profesorii carora nu li se deschidea videopro…