Treceți la conținutul principal

Cum suntem noi?Generatia Millennials (sau Generatia Y) este generatia care a urmat Generatiei X.
Din ea fac parte persoanele nascute intre anii 1980 si 2000.

Un studiu recent arata ca in momente-limita femeile din generatia Millennials pot actiona ferm pentru a atinge rezultatele dorite impreuna cu ceilalti. Ele sunt mai organizate, mai atente la detalii, mai meticuloase, mai muncitoare comparativ cu barbatii din generatia lor, mai dornice sa acumuleze noi cunostinte necesare in munca. Ele par sa actioneze dupa motto-ul „excelenta in executie”, tinand sa isi faca treaba cu seriozitate, impunandu-se prin seriozitate si cunostinte.
Comparativ cu barbatii din generatia Millennials, femeile sunt mai orientate spre ceilalti, mai dornice sa ofere servicii de buna calitate clientilor, sa ajute, sunt mai disponibile sa se implice in proiecte tip CSR, sunt mai atente la calitatea muncii si mai intuitive in luarea deciziilor decat barbatii din aceeasi generatie.
Totodata, in momente percepute ca avand miza mare, aceste femei tinere se pot comporta dupa tiparul „comanda/control”, devenind perfectioniste, derapand in detalii, uneori inutile si dand dovada de incapatanare si aroganta. Ele sunt mai motivate de a avea un loc de munca ce permite program flexibil, echilibru robust intre viata personala si cea de birou, isi doresc mai mult un mediu placut, relaxant decat femeile din generatia X.


Mai multe detalii interesante despre rezultatele acestui studiu sunt prezentate in RevistaCariere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

student la Psihologie

In urma cu ceva timp am citit pe facebook-ul unei colege de la Cluj un post asemanator. Unele din lucrurile pe care le-a scris ea m-au amuzat, cu unele m-am identificat si, gandidu-ma la ele, asa a luat nastere lista de mai jos.


Esti student la Psihologie la Cuza daca:
ti-a fost frica la Psihodiagnostic sau Experimentalaai ramas macar o data in urma cand se prezentau tabelele cu rezultate la Statisticate-ai intalnit macar o data cu unii colegii pt a lucra la proiecte la fumoar sau la bibliotecaai inceput sa construiesti instrumente psihologice in E-team erai curios ce inseamna hipnoza, dar in anul 3 te-ai lamurit ca nu e mare lucru ai auzit tot felul de lucruri despre Psihopatologieai zis macar o data “sa nu ma pazeaza ... la examen”te-ai ingrozit cat de multe articole ai de citit pentru socialati s-a blocat macar o data calculatorul la seminarul de SPSSti-ai intrebat macar o data “la ce ma vor ajuta toate aceste prezentari?!”te-ai amuzat de profesorii carora nu li se deschidea videopro…