Treceți la conținutul principal

Despre intrebari si interviuri


Indiferent de pozitia in care ne aflam, interviul este o etapa importanta in orice proces de recrutare.
Este moment unui prim contact unu-la-unu dintre candidat si unul dintre reprezentantii companiei.
Ambele parti sunt interesate sa se prezinte ca fiind cea mai buna alegere pentru cealalta parte, dar si sa obtina informatii relevante despre competenta partenerului de discutie.
Pentru candidat, poate fi un moment de tensiune.
Pentru recruter, poate fi un interviu ca oricare altul.
Diferenta o face doar nivelul de profesionalism pe care il are discutia.
 
Un candidat bine pregatit ar trebui ca la orice interviu sa se asteapta si sa poata discuta despre urmatoarele subiecte:
-          Povesteste-mi despre tine
Ne aflam in etapa initiala a oricarui interviu. Este momentul cand un candidat poate evidentia atuurile profilului sau, avand in vedere pozitia pentru care candideaza.
-          Ce stii despre compania noastra?
Este momentul in care candidatul poate demonstra ca si-a facut temele si ca aplicatia sa nu a fost intampaltoare.
-          Care ar fi motivele pentru care ai dori sa lucrezi in compania noastra?
Intrebarile devin din ce in ce mai grele, iar candidatii trebuie sa isi demonstreze atuurile fata de cei asemanatori.
-          Care sunt aspectele care te-ar motiva sa renunti la jobul actual?
Nu este bine sa vorbim de rau actualul angajator, dar gandirea critica si dorinta de crestere sunt aspecte pe care mai toti candidatii trebuie sa le dovedeasca
-          Prezinta-mi cel mai important proiect / cea mai mare realizare profesionala obtinuta pana in prezent
Cu exceptia celor aflati la primul job, candidatii trebuie sa stie sa isi prezinte portofoliul profesional
-          Avand in vedere competentele tehnice obligatorii pentru aceasta pozitie, cum ai evalua nivelul tau de competenta?
Orice proces de recrutare presupune si o etapa de testare tehnica. Insa o autoealuare acurata  si realista este un avantaj pentru un candidat.
-          Care sunt asteptarile tale salariale?
Orice companie are anumite grile salarile, pe care in mod evident nu le poate comunica in prima discutie cu un candidat. Un raspuns sincer sau bine documentat poate eficientiza un proces de recrutare.
-          Ai intrebari?
Arata-ti interesul fata de companie si demonstreaza ca ai consultat diverse surse de informare.
Cu ce alte intrebari te-ai mai confruntat in interviurile de selectie?
Care dintre ele te-au pus incurcatura?

Sursa Foto

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

Pentru ca parintii mei au avut intotdeauna grija sa nu imi lipseasca nimic si pentru ca nici o data nu m-au facut sa ma simt vinovata pentru acest lucru.
Pentru ca fac ceea ce imi place si chiar daca rezultatele uneori apar mai greu, ma pot bucura de satisfactiile marunte pe care viata mi le ofera.
Pentru ca sunt inconjurata de multi oameni care, buni sau rai, ma ajuta sa invat ceva de la fiecare din el.
Pentru ca si atunci cand seara sunt obosita dupa lucru la proiecte, sedinte sau invatat ma pot bucura de familia mea care se ingrijoreaza pentru mine.
Pentru ca sunt lucruri care imi lipsesc si care ma ambitioneaza in permanenta sa imi doresc si sa lupt mai mult.
Pentru ca de fiecare data cand credeam ca sunt la fundul prapastiei, Cineva acolo sus imi intindea o mana de ajutor si ma facea sa zambesc.
Pentru ca am invatat ca unii oameni merita o a doua sansa, dar ca trebuie sa ma gandesc de doua ori cand e momentul sa le-o acord.
Pentru ca ii pot ajuta pe cei din jurul meu si pentru c…

consecinte si reponsablitati

De mici suntem invatati sa ne asumam anumite responsabilitati si sa suferim consecinte pe urma faptelor noastre.
Fie ca suntem invatati sa ingrijim o floare sau sa incuiem usa cand plecam de acasa, fie ca ni se spune "du-te si invata!" sau "du-te si fa treaba!", ne dam seama ca toate faptele noastre au un scop.
Cat suntem mici nerespectarea responsabilitatilor noastre nu poate avea consecinte foarte drastice si de cele mai multe ori ele sunt preluate de maturii din jurul nostru. Trecand de pragul psihologic al majoratului, incepi sa iti dai seama ca lumea se asteapta de la ceva mai mult din parte ta si iti vine din ce in ce mai greu sa lasi treaba ta in seama altcuiva...pt ca si acel "altcuiva" va avea treaba lui pe care trebuie sa o faca.
Traim in societate si asta ne obliga sa ne asumam responsabilitati si sa suferim consecinte. E deranjant, incorect si, pe alocuri, lipsit de bun simt ca o consecinta a faptelor tale sa se reverse asupra celor din jur.

Candidati la fericire*

Fericirea reprezinta cu siguranta o stare subiectiva, dar si relativa. Este ca o stare de spirit pe care o putem alege sa o inducem pt a uita pt moment de nemultumirile pe care le avem. Asa ca, la inceput de luna, incerc sa fac o lista cu lucrurile care ma fac fericita:
reusesc mereu sa imi gasesc fericirea in oamenii pe care ii am alaturi; de obicei, alaturi de oameni faini sunt mereu in forma si reusesc sa ma incarc cu energiesunt fericita atunci cand fac lucruri care imi plac, lucruri pentru care ma simt competenta sau macar utila primavara m-a facut intotdeauna fericita, caldura ei, soarele acela bland, pasarile care incep sa umple parcurile, iarba verde care incepe sa rasara. Din contra, toamna parca imi ofera o stare de permanenta melancolie, de parca ar ploua incontinuu (cred ca e si din cauza melodiilor despre toamna pe care o asociez involuntar cu aceasta perioada si care, parca toate sunt triste)in ciuda a ceea ce am scris putin mai sus, muzica ma face mereu fericita, imi da …