Stagii de practica - la final

Ieri, 29 august, a avut loc in Corpul R (UAIC) Conferinta de incheiere a proiectului Stagii de practica si activitati de stimulare a insertiei pe piata muncii pentru studenti si absolventi.
Managerul proiectului, prof.univ.dr. Carmen Cretu, a deschis conferinta, prezentand in cifre acest proiect de succes al Universitatii:
  • 2 ani de derulare a proiectului
  • 510 studenti care au participat la trainingul pe Managementul carierei
  • 263 de stagii de practica
  • 11.835 de ore de practica
  • 34 de organizatii partenere
  • 15 tutori de la cele 15 facultati ale Universitatii
  • 2 editii ale Bursei Locurilor de Munca
  • 1 workshop cu angajatorii
  • 1 conferinta de incheiere
Au luat cuvantul mai apoi 2 dintre reprezentantii organizatiilor partenere, 2 studente care au beneficiat de stagii de practica in cadrul proiectului, responsabili pe Curriculum de Dezvoltare Locala, dar si expertii in formare, oamenii pe care noi (studentii implicati in proiect) i-am vazut la traininguri: Alma Andrei si Irina Subredu.

Ca beneficiar al unui stagiu de practica in cadrul acestui proiect, pot sa recunosc ca m-a ajutat enorm aceasta participare si mi-a deschis mult de tot ochii la finalul anului 1 cand am avut ocazia sa lucrez intr-o organizatie si sa exersez o parte din lucrurile pe care le-as putea face dupa absolvire in calitate de angajat. Inca privit cu destul scepticism de catre unii colegi, proiectul ofera studentilor posibilitatea de a dobandi niste deprinderi, de a invata unele lucruri completare cursurilor de la facultate sau de a pune in practica ce inveti acolo.
Eu am avut norocul sa ajung in organizatia in care mi-am dorit si sa am parte de activitatile pe care mi le-am dorit; am avut norocul sa exersez anumite lucrurile pe care altfel nu as fi putut sa le fac si mi-am dat seama ca imi plac si ca in viitor as poate sa mai fac asta.
In ziua de azi, ca tanar angajat ti se cere experienta, dar pentru a capata experienta trebuie de multe ori sa iti platesti singur un stagiu de practica intr-o firma sau intr-o institutie. Universitatea, insa, ne-a scutit de aceasta bataie de cap si ne-a oferit pe tava posibilitatea de a face ceva pt viitorul nostru.
Felicitari si la cat mai multe initiative de acest gen!

Sursa foto

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

consecinte si reponsablitati