Roata VietiiRoata Vietii este un instrument de dezvoltare personala pe care l-am gasit in urma cu vreo 4-5 ani, atunci cand pregateam o prezentare pentru facultate.

Este un instrument care imi placea atunci; imi place si acum.

Atunci cand il completezi realizezi cat de multe fatete are viata ta si incerci sa le prioritizezi.

Iti setezi obiective si poti echilibra domeniile care sunt cu adevarat importante pentru tine: cariera, viata de familie, prieteni etc.
Pentru a evalua gradul tau de satisfactie cu privire la domeniile din Roata Vietii, este necesar sa urmezi 5 pasi:

  1. Completeaza diagrama Roata Vietii cu componentele cele mai importante pentru o viata frumoasa pentru tine
  2. Aloca fiecarui aspect din viata ta: cariera, bani, relatii, sanatate, distractie/recreere, dezvoltare personala, etc note pe o scala de la 1 la 10 care sa arate nivelul tau de satisfactie cu privire la acele aspecte.
  3. Ulterior, uneste punctele; in functie de valoarea data fiecarui aspect.
  4. Gandeste-te cum poti imbunatati gradul de satisfactie a acelor aspecte, care au obtinut valori mai mici si care este urmatorul pas ca satisfactia ta sa creasca cu privire la acel aspect din viata ta personala.
  5. Revizuieste regulat acesta diagrama; de multe ori in functie de anumiti factori, prioritatile noastre se schimba si avem tendinta de a ne preocupa pe perioade determinate de timp, fie de cariera, fie de familie, fie de sanatate etc. Ideal este sa obtinem o armonie in toate aspectele vietii noastre.Instrumentul poate fi gasit aici

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

sunt un copil fericit

consecinte si reponsablitati